Info

Rezultati natječaja: CROZ razvija informatičko rješenje za društveno korisne projekte

By March 30, 2022 July 2nd, 2024 No Comments
natječaj za udruge

U CROZ-u smo 31. siječnja objavili natječaj za društveno korisno informatičko rješenje koje ćemo razvijati tijekom Ljetnog akceleratora 2022. Ostali smo ugodno iznenađeni i brojem i raznolikošću ideja prijavljenih organizacija pa nam je bilo jako teško odlučiti se koji projekt realizirati. Budući da smo prepoznali slične potrebe različitih prijavljenih udruga, odlučili smo spojiti nekoliko kompatibilnih ideja i tako su kroz evaluaciju prijava nastale tri kategorije.  

1. kategorija – Aplikacija za podršku radu udruga 

Primijetili smo kako je velik dio prijava vezan uz izazove oko organizacije volontera, praćenje samog rada udruga, izvještavanje i slične administrativne poslove pa smo odlučili spojiti neke od sličnih ideja/prijava u jedinstvenu aplikaciju. Tako ćemo tijekom Ljetnog akceleratora, u suradnji s jednim dijelom udruga, raditi na razvoju aplikacije za podršku radu udruga. Udruge kod kojih smo prepoznali potrebe za ovakvom jedinstvenom aplikacijom kontaktirali smo putem e-maila kako bismo dogovorili inicijalni Zoom sastanak na kojem ćemo im predstaviti ideju aplikacije te način rada prije i tijekom ljeta. 

Napomena: Aplikaciju za podršku radu udruga krajem ljeta ćemo predstaviti svim udrugama (ne samo onima iz prve kategorije) tako da će je moći koristiti svi koji prepoznaju potrebu za istom. 

2. kategorija – Moodle radionica 

Kod nekolicine prijavljenih udruga prepoznali smo potrebe za koje već postoji efikasno rješenje, a to je Moodle, platforma za online edukacije koju i sami koristimo. Za udruge kod kojih smo prepoznali ovu potrebu, organizirali smo Zoom sastanak na kojem ćemo im predstaviti Moodle, objasniti što je, čemu služi te dati primjere za korištenje. Oni koji će nakon Zoom sastanka biti zainteresirani za korištenje Moodle-a u radu svoje udruge, bit će pozvani na jednodnevnu edukaciju i radionicu o korištenju ovog alata. 

3. kategorija – Zoom savjetovanje 

Dio udruga koje imaju potrebe i zahtjeve koji nisu konkretno povezani ni s aplikacijom za podršku radu udruga ni s Moodle radionicom, pozivamo na Zoom sastanak kako bi im detaljnije predstavili ideju buduće aplikacije u slučaju da im se ipak pokaže korisnom te da podijelimo ideje o potencijalnim rješenjima za neke od njihovih zahtjeva iz prijava.  

Molimo sve prijavljene da provjere svoje e-mail adrese (uključujući spam i ostale mape) te potvrde svoje sudjelovanje na inicijalnim Zoom sastancima. U međuvremenu se bacamo na pripremanje i planiranje kako bi naša suradnja bila što efikasnija i ugodnija! 🙂